Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Χίο. Είναι παντρεμένη με τον Διονύση Τερζή και έχει δύο γιους, τον Αναστάση και το Φώτη.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Ειδικεύεται στο δημόσιο δίκαιο, στις δημόσιες συμβάσεις, στο δίκαιο των ΟΤΑ, στο υπαλληλικό και πειθαρχικό δίκαιο, στις διοικητικές διαφορές ουσίας, στο δίκαιο περιβάλλοντος, στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη νομοθεσία των ιδιωτικών Κολλεγίων.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1987-1992). Εν συνεχεία, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στον τομέα του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου (1995).

Απασχολήθηκε ως stagiaire στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου, υπεύθυνου για την Ενέργεια, τον Τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (1995) κι έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΙΡΑ), στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, με εξειδίκευση στους τομείς των θεσμικών οργάνων-διαδικασιών, της δημοκρατικής νομιμοποίησης–εθνικών κοινοβουλίων και της εσωτερικής αγοράς (ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και προσώπων) (Σεπτέμβριος 1995- Δεκέμβριο 1998).

Έχει εξάλλου, διατελέσει μέλος του διδακτικού προσωπικού του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (2001-2005), νομικός συνεργάτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ (ΕΠΕΑΕΚ) (2001-2002), και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (2001-2002). Στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, διαδραμάτισε συντονιστικό ρόλο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου Υπουργών για θέματα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (2002-2003).

Υπήρξε επιστημονικός Συνεργάτης της ευρωβουλευτού και Γραμματέως του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (2004-2007).

Τέλος διετέλεσε από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2012 επιστημονική συνεργάτης της ΑΝΥΠΕΞ για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά.

Έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων:

Το δικαίωμα δικαστικής προστασίας στο κοινοτικό δίκαιο. Η επίδραση του κοινοτικού δικαίου στην Ελληνική έννομη τάξη (ΔΙΚΗ, Νο 5, Μάιος 1993, σελ. 453 επ.).

Συλλογή βιβλιογραφίας και επεξεργασίας νομολογίας ΔΕΚ, στο θέμα της Καθολικής Υπηρεσίας, στο «Managing Universal service obligation in public utilities in the European Union», European Institute of Public Administration (EIPA)-Maastricht, 1996, 131 επ.